משלוח בדרך

פורים!!!

האמת שעם עניין המשלוח מנות אני כל שנה מסתבכת מחדש.

שבועות לפני מתחילות ההתלבטויות:

א. מה מכינים? ( בשרי/חלבי, מלוח/מתוק, זול/יקר, מושקע/מתוקתק, מיוחד/בנאלי,  ועוד ועוד…)

ב. כמה מכינים? ("השנה אני מכינה רק שתי משלוחים! אה- שכחתי- לשושי אני חייבת, וגם ל.. ול..ול..")

ג. למי שולחים? (ותמיד להשאיר כמה מיותרים לכאלה שבאו במיוחד להביא לכם ולא נעים.. עיין ערך הסרטון של אנדרדוס. ענק)

ד. איך אורזים? אמרתי מסובך?

 

אני הכי אוהבת לשלוח מנה שהייתי רוצה לקבל. ממש "ואהבת לרעך כמוך"!  חחח

המשלוח שהכי "עושה לי את זה" זה המשלוח שמגיע באמצע הטירוף של הבוקר- #ילדים-תחפושות-מגילה-אריזות-שיכורים-סוכריות….

ובכל הלחץ והחוסר נשימה פתאום מגיע המשלוח הגואל- טרי, ביתי, מגרה, כזה שאני לא חושבת פעמיים- אני מתיישבת לאכול.. אהה

אז בשבילי זה מאפה ביתי טוב, כמה ממרחים או מטבלים ליד ואם יש גם סלט טרי- זהו, אין לי מה לומר..

האמת שאני מהאלה שאוהבות להסתבך. זה כל הכיף שלי. אז לא מספיק לי שהאוכל יהיה טוב, חשוב לי גם איך הוא נארז.

בגלל שיש לי (קצת) מצפון אקולוגי אני מעדיפה להשתמש ב :

 -בחומרים ממוחזרים ( שנה אחת זה היה קרטון תפוחים קטן צבוע בספריי, שנה שעברה מילקי תוצרת בית בצנצנות גרבר שאספתי חודשים לפני..)

– שאריות של חומרי יצירה שונים, הבולט בינהם בדים

-מנסה להמנע מחומרי אריזה שמושלכים מייד לאשפה- צלופן בקיצור, וגם שקיות

טוב- אז הכנתי לכם כמה רעיונות והצעות. מקווה שיפתחו את הראש וידגדגו לחושי היצירה שלכם…

קופסאת שימורים משודרגת
קופסת שימורים משודרגת

חומרים דרושים-

קופסאת שימורים שטופה ונקיה

בד כותנה בגובה קופסאת השימורים+ 12-15 ס"מ, באורך היקף הקופסא+ ס"מ

סרט סאטן ארוך

דבק חם

אופן ההכנה:

מניחים על שולחן את הבד כותנה לאורך.

מניחים את סרט הסאטן במרחק 3 ס"מ מהקצה העליון(  באורך- הצדדים, הוא צריך לבלוט מהצדדים ב 6 ס"מ בערך)

במרחק 5 ס"מ מהקצה העליון מורחים פס דבק חם

מקפלים את הכותנה על הדבק כך שסרט הסאטן בעצם מושחל בתוך כפל בד.

השחלה לסרט  סאטן

השחלה לסרט סאטן

מדביקים את הבד לקופסאת שימורים על כל שטח הקופסא בהיקף.

 בתחתית משאירים ס"מ בד בולט אותו מדביקים לתחתית הקופסא בעזרת דבק חם.

ממלאים את קופסאת השימורים וקושרים את הסרט.

הצנצנת- 

בוחרים בד שיהיה מתאים לבד של הקופסא.

גוזרים עיגול גדול מגודל הצנצנת בעזרת מספריי זיגזז לגימור פשוט ויפה.

מהדקים את הבד עם גומיה, וקושרים סרט לקישוט.

תוספת שובבה

תוספת שובבה

תמיד יש שאריות תחרה בנמצא. כאן הן ממלאות את התפקיד מצויין. מקשטות ומוסיפות חגיגיות.

פונפונים ותחרות

יאמי

יאמי

מודדים את היקף המנג'ט. חותכים תחרה מעט יותר ארוכה ( בערך חצי ס"מ)

מדביקים בעזרת דבק חם על המנג'ט אחרי האפיה כמובן.

טול. זהו.

טול. זהו.

נשארו לכן שאריות טול מהתחפושות?- מעולה! כי זה מה שתוכלו לעשות איתן

השתמשו בשאריות טול מהתחפושות במקום נייר צלופן.

לעטיפה השתמשו בעיגול גדול או בריבוע.

בעזרת רצועה ארוכה קישרו פפיון יפה וגדול.

שמחה וצבעוניות מובטחת!

תיק לבד קטן

תיק לבד קטן

רעיון נוסף, קליל ומהיר להכנת תיק/שק קטן מלבד. לא להיבהל מהתפירה- 4 תפרים וזה מוכן. אם מכינים כמות זה בכלל רץ…

חומרים דרושים-

חתיכת לבד בגודל 45 על 20 ס"מ

אופן ההכנה-

מקפלים את הבד לשתיים על צידו הארוך.

תופרים את שתי הצדדים הפתוחים.

כעת ניתן נפח לתיק-

תופרים בקצה התחתון במרחק 2 ס"מ מהקצה תפר ישר מאונך לתפר הקודם

תפר לנפח

תפר לנפח

עושים כך גם בצד השני

הופכים את השק

כמובן שאפשר להוסיף קישוטים ועוד, ולתפור באותו האופן תיקים בגדלים שונים.

מי שלא תופרת או מתעצלת יכולה לעשות זאת בעזרת דבק חם.

Paper Plate Basket - great to send leftovers home with guests

כאן יש רעיון מקסים ופשוט כל כך שראיתי באינטרנט. הייתי חייבת להביא אותו-

אריזה ברגע מצלחת נייר חד פעמית. חותכים , מהדקים או מדביקים נייר סלוטייפ, ומוסיפים סרט חגיגי.

לסיום כמה טיפים כלליים:

-כדאי תמיד לשמור שאריות סבירות של כל מיני בדים וחומרים. בדיוק בשביל זמנים כאלה הם קיימים.

-על מנת להוריד את הלחץ כדאי כמה שיותר זמן מראש לבחור קונספט אריזה ולהתכונן מראש. זה הסוד ליצירתיות והשקעה..

-אפשר ומומלץ להפעיל את הילדים בדברים שמתאימים לרמה שלהם.

-מומלץ להשתמש במספריי זיגזג לגזירת בד או לבד לקבלת מראה נקי ומקצועי ולמניעת פרימה.

-דבק חם הוא ידידה הטוב של האמא/רעיה הלחוצה. חובה!!

-בחנויות האריזה והחד פעמית יש סרטים יפים וזולים בהרבה מאלה בסידקיות.

-מספיק תוספת קטנה ומגע אישי ליצירת רושם ותחושת השקעה.

זאת המלצה של אחותי- לגנוב כמה רגעים בערב פורים ולכתוב ברכה אישית וכמה מילים חמות. זיכרון המילים המתוקות נשאר הרבה אחרי הטעם הטוב של המשלוח…

נפגש שבוע הבא עם פוסט אחרון וחביב לפני פורים- בנושא התחפושות כמובן!

עד אז הצלחה וברכה !

מרים

 

4 comments

  1. טויבא says:

    קודם כל, זה מאוד יפה, ממש מהמם!!!!!
    איפה את מוצאת את הזמן גם להכין את האוכל וגם ליצור אריזות כל כך יפות?!
    לגבי הבדים, אני לא יודעת האם זה טוב לסביבה… אם מי שמקבל זורק את הריבועים/עיגולים של הבדים לפח… לא שיש לי פתרון יותר טוב לאריזות…

    ואפשר מתכון למילקי ביתי?
    תודה

    • ester says:

      קודם כל תודה!
      את צודקת שהבדים הולכים לפח, אבל אם השתמשתי בשאריות ולא הוצאתי כסף על משהו כמו צלופן שנטו הולך לפח- זה אקולוגי!!
      קראתי פעם בספר של איכות הסביבה שהדרגה הראשונה של מחזור זה צמצום צריכה..
      והנה המתכון שאני הכנתי . האתר מומלץ..
      http://www.bazekalim.com/2009/02/27/chocolate-pudding/

כתיבת תגובה


*